Fluorouracil (Efudix)

U bevindt zich hier: Ľ Fluorouracil (Efudix)

Wat is Fluorouracil (Efudix)

Fluorouracil (merknaam: Efudix) crŤme wordt gebruikt voor de behandeling van huidaandoeningen zoals groei van de huid (keratoses) en sommige eenvoudige vormen van huidkanker. Het werkzame bestanddeel 5-fluoro-uracil behoort tot de groep van cytostatica (dit zijn stoffen die gebruikt worden bij diverse vormen van kanker). Fluorouracil vernietigt kanker cellen en pre-kankercellen, terwijl het weinig effect heeft op gezonde cellen.

Wanneer u Fluorouracil gebruikt zal het huidoppervlak dat u behandelt waarschijnlijk rood worden. Vervolgens, kunnen er ontstekingen en zwellingen optreden, waarschijnlijk wat ongemak, een lichte beschadiging van de huid en uiteindelijk genezing. Dit is het te verwachten normale verloop bij behandeling en geeft juist aan dat Efudix werkt. Een enkele keer is de reactie ernstiger (zie de bijsluiter). Indien uw huiduitslag ernstiger wordt, u pijn voelt of indien u zich zorgen maakt, moet u uw arts raadplegen. Uw arts kan dan een andere crŤme voorschrijven om uw ongemak te verlichten.

Fluorouracil is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Fluorouracil (Efudix)

Klik hier voor de bijsluiter van Efudix (fluorouracil) (via CBG). -->


(Advertentie)U bevindt zich hier: Ľ Fluorouracil (Efudix)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Voorkomhuidkanker.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)