Imiquimod (Aldara)

U bevindt zich hier: Ľ Imiquimod (Aldara)

Wat is Imiquimod (Aldara)

Imiquimod (merknaam: Aldara) crŤme kan gebruikt worden voor drie verschillende aandoeningen. Uw arts kan imiquimod crŤme voorschrijven voor de behandeling van wratten die zich aan de buitenzijde van de genitalia (geslachtsorganen) en rondom de anus (tussen de billen) bevinden, bij oppervlakkig basaalcelcarcinoom en bij actinische keratose.

Oppervlakkig basaalcelcarcinoom is een veel voorkomende en langzaam groeiende vorm van huidkanker waarvan het bijzonder onwaarschijnlijk is dat deze uitzaait naar andere lichaamsdelen. Over het algemeen doet deze aandoening zich voor bij mensen van middelbare leeftijd en bij oudere mensen, in het bijzonder bij patiŽnten met een lichte huid. De ziekte wordt veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon. Indien basaalcelcarcinoom onbehandeld blijft, kan het misvormingen veroorzaken, met name in het gezicht. Om die reden is het van belang dat de aandoening vroegtijdig ontdekt en behandeld wordt.

Actinische keratosen zijn ruwe plekjes op de huid die overmatig aan de zon is blootgesteld gedurende het leven van de patiŽnt. De plekken kunnen de kleur van huid hebben, maar ook grijs, roze, rood of bruin kan voorkomen. De plekken kunnen ruw, schilferig, hard, wratachtig, plat of op de huid liggend zijn. Imiquimod crťme kan alleen worden gebruikt bij platte actinische keratosen op het gezicht of de hoofdhuid. De patiŽnt moet een gezond immuunsysteem hebben en de dokter moet hebben bepaald dat Aldara de meest geschikte behandeling voor u is.

Imiquimod is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Imiquimod (Aldara)

Klik hier voor de bijsluiter van Aldara (imiquimod) (via EMA). -->


(Advertentie)U bevindt zich hier: Ľ Imiquimod (Aldara)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Voorkomhuidkanker.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)